Végtelen tréfa

Végtelen tréfa

by David Foster Wallace

NOOK Book(eBook)

$18.31

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

„A Végtelen tréfa az X generáció Ulyssesévé vált. Wallace gigantikus opuszát olvasni olyan, mintha nyakig merülnénk a kilencvenes évek sajtburgerszagú, MTV-fixált, hedonista univerzumában, és fejest ugranánk egy saját diszkomfortzónájában ragadt, megszállott és néha követhetetlenül gyorsan szerváló író zavarosan örvénylő agyába.” – Könyvesblog

David Foster Wallace-t „nemzedéke legjobb elméjé”-nek tartotta A. O. Scott, a The New York Times vezető filmkritikusa. A szerző „hipszterbibliává kanonizálódott” főműve, a Végtelen tréfa a jövőben játszódik, amikor Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok egy ONAN (Organizált és Neutralizált Amerikai Nemzetek) nevű szuperállammá olvad össze. A regény szereplői egy teniszakadémia növendékei és egy drog- és alkoholrehabilitációs átmeneti otthon bentlakói, valamint québeci szeparatisták egy csoportja, akiket egy cél vezérel: megtalálni a Szórakoztatásnak, annak a filmnek a mesterkópiáját, ami, ha az ember egyszer is megnézte, nem hagyja, hogy utána bármi mást csináljon. A Végtelen tréfa lényegi és életbevágó kérdéseket feszeget: mi a szórakoztatás, és miért uralja az életünket, miképp hat az emberi kapcsolatainkra a szórakozás iránti vágyunk, és mit árulnak el rólunk az általunk választott örömök.

Product Details

ISBN-13: 9789636768942
Publisher: Jelenkor Kiadó
Publication date: 11/12/2018
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
Pages: 1116
File size: 3 MB

About the Author

Known for his unparalleled writing style, complex jargon, and timely exploration of post-modernism, David Foster Wallace (1962-2008) will forever be remembered as one of the greatest writers of his generation. With a prolific collection of books, essays, and short stories, Wallace’s legacy also includes his famous 2004 commencement speech "This is Water", as well as a movie about his life.

Date of Birth:

February 21, 1962

Date of Death:

September 12, 2008

Place of Birth:

Ithaca, NY

Place of Death:

Claremont, CA

Education:

B.A. in English & Philosophy, Amherst College, 1985;MFA, University of Arizona, 1987

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews