Utoljára látható (Last Chance to See)

Utoljára látható (Last Chance to See)

NOOK BookHungarian-language Edition (eBook - Hungarian-language Edition)

$5.90

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

A Galaxis útikalauz-trilógiával és a Dirk Gently-regényekkel Douglas Adams milliókkal szerettette meg az idoben és térben való bolyongást. Az Utoljára látható folytatja az utat, de a hely ezúttal a Föld, jelen idoben, és minden egyes leírt szó igaz.

Csatlakozhatunk a népszeru íróhoz és társához, Mark Carwardine zoológushoz, amint bebarangolják a világot, különleges és veszélyeztetett állatfajok után kutatva. Új-Zélandon meglelik a gyámoltalan, de szeretni való papagájt, a kakapót: „Az ember legszívesebben megölelné és nyugtatgatná, hogy minden rendben lesz, bár tudja, hogy valószínuleg hazudik." Indonéziában megtalálják az óriási komodói sárkányt: „Négy méternél is hosszabb és majd egy méter magas, ami teljesen rossz méret egy gyíknak." Felkutatják a vak folyami delfint Kínában, a fe­hér ­orr­szar­vút Zaire-ben és néhány ritka madarat Mauritiuson, a már kihalt híres dodó egykori hazájában. Mindenhol bámulatba ejto élovilágra bukkannak, de az egyre közelgo és fenyegeto pusztulás nyomait is megtalálják.

Az Utoljára látható egy túláradóan vidám útleírás és egy szívszaggató helyzetet bemutató természetkönyv egyvelege. Szórakoztató és elgondolkodtató olvasmány mindenkinek, akit egy csöppet is izgat a Föld élovilágának szépsége és változatossága.

Product Details

BN ID: 2940157958909
Publisher: GABO Kiadó
Publication date: 12/04/2015
Sold by: Barnes & Noble
Format: NOOK Book
Pages: 268
File size: 1 MB

About the Author

Douglas Adams (1952-2001) was an English author, scriptwriter, essayist, humorist, satirist and dramatist. He is best known as the author of The Hitchhiker's Guide to the Galaxy—which yielded the answer to the ultimate question of life, the universe, and everything¿42. Hitchhiker's Guide originated in 1978 as a BBC radio comedy before developing into a "trilogy" of five books. Adams also wrote Dirk Gently's Holistic Detective Agency, in addition to three stories for the TV show Doctor Who.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews