Tiszt és kém (An Officer and a Spy)

Tiszt és kém (An Officer and a Spy)

by Robert Harris, György Bihari

NOOK BookHungarian-language Edition (eBook - Hungarian-language Edition)

$8.60

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

1895. Párizs. Georges Picquart katonatiszt élénk figyelemmel kíséri, ahogy a németeknek való kémkedéssel vádolt katonatársát, a zsidó származású Alfred Dreyfust perbe fogják és nyilvánosan megalázzák.

Dreyfust a francia írók, muvészek, értelmiségiek nagy részének hangos tiltakozása ellenére elítélik, és az Ördögszigetre számuzik.
Picquart, aki maga is a kémelhárítás egyik vezeto tisztje, megpróbál tisztán látni katonatársa ügyében, és eközben csalásra, korrupcióra bukkan a katonai felsovezetés köreiben. Egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy Alfred Dreyfus ártatlan áldozat csupán egy bonyolult játszmában, amely a kémelhárítás és a kormányzat korruptságát akarja eltussolni.

Picquart-t eloször megvesztegetni próbálják, majd mikor ez nem sikerül, végrehajtják a karaktergyilkosságot: nemcsak katonai becsületét teszik tönkre, hanem magánéletét, szerelmét is bemocskolják.

Robert Harris a tole megszokott izgalmas, fordulatos cselekménnyel vezeti az olvasó végig az ismert történelmi eseményen, a Dreyfus-peren. 2014-ben ez a regény a legrangosabb angol irodalmi díj, a Walter Scott Prize gyoztese volt.

Product Details

BN ID: 2940158160219
Publisher: GABO Kiadó
Publication date: 05/24/2016
Sold by: Barnes & Noble
Format: NOOK Book
Pages: 496
File size: 893 KB

About the Author

Robert Harris is an English author and former journalist. He began his publishing career in non-fiction but is best known for his works of historical fiction. His first novel an alternate history Fatherland was published in 1992 and later adapted by HBO in1994 into a movie. His second novel 1995's Enigma was also made into a film. Harris' 1998 novel Archangel was made into a miniseries for the BBC staring Daniel Craig. in 2006 he published Imperium which was the beginning of his Cicero Trilogy. He is married to Gill Hornby, sister of famous novelist Nick Hornby.

Learn more about Robert Harris on the B&N Podcast

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews