Per què som com som

Per què som com som

NOOK Book(eBook)

$4.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Overview

Per què som com som? Aquesta és una pregunta que avui en dia, al començament del segle XXI, es planteja d'una manera molt diferent que en èpoques anteriors. Per primera vegada en la història, el coneixement científic comença a formar part dels interessos del conjunt de la societat. I és que hi ha poques aventures tan apassionants com les que ens ofereix en el nostre temps la recerca científica de primer nivell, aquella que busca l'explicació a interrogants que fins fa poc semblaven un territori exclusiu de filòsofs, teòlegs o místics. ¿Quins són els mecanismes que van des d'un gen, un cromosoma, una molècula... fins al lladruc d'un gos, el sentiment amorós o un record tendre?Per mitjà dels especialistes més rellevants en neurociència, comprovem com la sofisticació del llenguatge, la memòria i l'aprenentatge ens diferencia de la resta d'espècies animals, alhora que veiem noves perspectives sobre la sexualitat i la reproducció, que en alguns casos resulten inquietants. Pel que fa a aspectes com la bellesa, els diners o el comportament social, accedim al saber de destacats antropòlegs, economistes i psicòlegs. Tot plegat conduït a través de la passió divulgadora, la sagacitat i el talent d'Eduard Punset.Eduard Punset va néixer a Barcelona el 1936. Advocat i economista, va tenir un destacat paper en l'obertura d'Espanya a l'exterior com a ministre de Relacions amb la Comunitat Europea. Va participar en la implantació de l'Estat de les autonomies com a conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i, com a president de la delegació del Parlament Europeu a Polònia, va tutelar una part del procés de transformació econòmica dels països de l'Est després de la caiguda del Mur. Ha exercit també com a periodista econòmic de la BBC i The Economist, i com a representant del Fons Monetari Internacional a l'àrea del Carib. Professor en diverses institucions universitàries, és autor, entre altres llibres, de La salida de la crisis, La España impertinente, España. Sociedad cerrada, sociedad abierta, Adaptarse a la marea, Cara a cara con la vida, la mente y el universo, El viatge a la felicitat. Les noves claus científiques (Columna), El viatge a l'amor (Destino) i L'ànima és al cervell (Destino). Actualment dirigeix i presenta el programa Redes a Televisió Espanyola. 

Product Details

ISBN-13: 9788497101295
Publisher: Grup 62
Publication date: 12/01/2009
Series: L'ANCORA
Sold by: Planeta
Format: NOOK Book
Pages: 300
File size: 303 KB

About the Author

(Barcelona, 1936-2019) fue el autor de divulgación científica con más lectores en España. Licenciado en Derecho por la Universidad de Madrid y máster en Ciencias Económicas por la Universidad de Londres, se estrenó como redactor en la BBC. Ejerció como director económico para América Latina de The Economist y colaboró con el FMI en Estados Unidos y en Haití. Tuvo un destacado papel durante la Transición, como alto cargo del primer Gobierno de la democracia, ministro para las Comunidades Europeas con Adolfo Suárez y consejero de Finanzas de la Generalitat con Josep Tarradellas. Presidió la delegación del Parlamento Europeo para Polonia, tras lo que ejerció diversos cargos en la empresa pública y privada, entre ellos presidente de la eléctrica Enher y subdirector general de Estudios Económicos y Financieros del Banco Hispanoamericano. Autor de numerosos libros, con más de un millón de lectores, dirigio y presentó en TVE el programa Redes, un referente de la comprensión pública de la ciencia. Recibió, entre otros, el Premio Rey Jaime I de Periodismo 2006.
Jim Hougan ha guanyat diversos premis de periodisme d?investigació pels seus assaigs sobre els serveis d?intel·ligència dels Estats Units. Ha escrit tres novel·les de suspens amb el pseudònim de John Case: The Genesis Code -que va arribar a ser número u en la llista de vendes del The New York Times-, The First Horseman i, més recentment, The Syndrome. Soci de la fundació periodística Alicia Patterson, Hougan va ser editor a Washington de Harper's Magazine. També ha produït documentals per a 60 minuts i Discovery Channel. Viu amb la seva dona a prop de Charlottesville, a Virgínia (EUA).

Customer Reviews