Kisasszonyok

Kisasszonyok

by Louisa May Alcott

NOOK Book(eBook)

$6.40

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

A négy March nővér - Meg, Jo, Beth és Amy -egy új-angliai településen, nehéz anyagi körülmények között élnek édesanyjukkal, miközben apjuk a polgárháborúban szolgál tábori lelkészként. A lányokat rengeteg kaland és váratlan balszerencse éri, és a sok tapasztalat révén egyre jobban kirajzolódik a személyiségük: a józan és megfontolt Meg társaságszerető, a fiús Jo imádja a könyveket, a szégyenlős Bethet a zenélés érdekli, a kissé önző Amynek pedig művészi hajlamai vannak.

A Kisasszonyok lányregénynek íródott, ám mára az egyik legismertebb amerikai klasszikusként ismert, amely női írók generációinak adott ihletet, és számos film- és egyéb feldolgozás készült belőle.

Louisa May Alcott (1832-1888) a Kisasszonyokon kívül több, gyermekkori élményein alapuló klasszikus regényt is írt, és a szüfrazsett mozgalomban is tevékenyen részt vett.

A könyv végén található szerzői életrajz és egy, a cselekményről szóló kvíz plusz ajándék az olvasónak.

Product Details

ISBN-13: 9789634038368
Publisher: Manó Könyvek
Publication date: 02/24/2020
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
Pages: 353
File size: 2 MB

About the Author

Louisa May Alcott (1832-1888) was an American novelist and poet best known as the author of the novel Little Women and its sequels Little Men and Jo's Boys. Raised by her transcendentalist parents, she grew up among many of the well-known intellectuals of the day such as Ralph Waldo Emerson, Nathaniel Hawthorne, and Henry David Thoreau. Little Women is loosely based on Alcott's childhood experiences with her three sisters.

Customer Reviews