Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszaka

Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszaka

by Salman Rushdie

NOOK Book(eBook)

$9.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Salman Rushdie legújabb regényében káosz uralkodik a földön. A nagy vihar után emberek emelkednek a levegőbe, mintha megszűnne a tömegvonzás, hasadékok nyílnak az emberek meg a dzsinnek világa közt, és dzsinnek áramlanak át rajtuk, mert uralmuk alá akarják hajtani a földet.

Mr. Geronimónak, a két lábbal a földön álló kertésznek látogatója érkezik: Dunjá, a dzsinn hercegnő, aki régi szerelmét, a nyolcszáz évvel ezelőtt élt filozófust, ibn Rusdot látja a férfiban, s ezért a világok háborújában az emberek oldalára áll.

Salman Rushdie 1947-ben, nyolc héttel India függetlenségének kikiáltása előtt született Bombayban. Tizennégy éves korától Angliában végezte tanulmányait, Cambridge-ben történésznek tanult. 1981-ben Az éjfél gyermekeivel robbant be az irodalmi köztudatba. Olyannyira, hogy azonnal meg is kapta érte a Booker-díjat, sőt huszonöt esztendővel később, amikor az összes addigi nyertest versenyeztették, még az úgynevezett Bookerek Bookerét is. A könyv amerikai megjelenése után a New York Times Book Review azt írta róla, hogy &quo;olyan, mintha egy kontinens rátalálna a hangjára”


Product Details

ISBN-13: 9789632277080
Publisher: Helikon Kiadó
Publication date: 10/31/2015
Series: Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszaka
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
File size: 1 MB

About the Author

One of the most celebrated writers of our time, Salman Rushdie, a member of the American Academy of Arts and Letters, became the target of a fatwa, issued by the Ayatollah Ruhollah Khomeini of Iran in response to the publication of The Satanic Verses. Rushdie's many books include Midnight's Children (for which he won the Booker Prize in 1981 and, in 2008, the Best of the Booker). For several years, the author was forced into hiding. His memoir Joseph Anton is a reflection on that period.

Hometown:

New York, New York

Date of Birth:

June 19, 1947

Place of Birth:

Bombay, Maharashtra, India

Education:

M.A. in History, King's College, University of Cambridge

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews