Kísérleti fázis

Kísérleti fázis

by Thomas Pynchon

NOOK Book(eBook)

$13.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

2001, New York, a dotkomkonjunktúra összezuhanása és szeptember 11. rettenete közti szélcsend. A manhattani high-tech cégek központja, a Szilícium-köz immár szellemváros, a Web 1.0 ifjúkori szorongását éli, a Google még nem ment tőzsdére, a Microsoft még &quo;a Gonosz Birodalma”.
Maxine Tarnow kicsiny csalásvizsgáló céget működtet az Upper West Side-on és az átlagemberek életét éli, amíg nyomozni nem kezd egy számítógép-biztonsági vállalat és a cég milliárdos vezérének pénzügyei után.
Az események innentől veszélyesen felpörögnek. Maxine részint a virtuális, részint a valódi világban fura ismeretségekre tesz szert: egy kábítószercsempész art decós motorcsónakkal, egy professzionális Orr, akinek Hitler aftershave-je a rögeszméje, egy lábbeliproblémákkal küszködő neoliberális kormányügynök és felforgató, egy lábfetisiszta hekker, plusz orosz maffiózók, bloggerek, kódmajmok meg vállalkozók, akik közül nem egy rejtélyesen jobblétre szenderül. 
Leomlanak-e a falak a &quo;virtuális” és a &quo;való” világ között? Összeesküdtek-e valamiféle gonosz erők? Elnyerik-e méltó büntetésüket a gaz tettek elkövetői? Előszedi-e a táskájából a pisztolyt Maxine? Összemelegednek-e még egyszer az exével, Horsttal? Kiegyenlítődnek-e a világi és karmikus számlák valaha is?
Ugyan már. Hát fontos ez?


Product Details

ISBN-13: 9789631433494
Publisher: Magvető Kiadó
Publication date: 12/03/2015
Series: Kísérleti fázis
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
File size: 1 MB

About the Author

The famously reclusive novelist Thomas Pynchon is a recipient of the prestigious MacArthur Fellowship. Gravity's Rainbow, perhaps the most dense and complex of all his novels, won the National Book Award for Fiction in 1974. Christopher Lehmann-Haupt said of it: "... if I were banished to the moon tomorrow and could take any five books along, this has to be one of them." Pynchon's other books include V., The Crying of Lot 49, Mason and Dixon, and Inherent Vice.

Hometown:

New York, New York

Date of Birth:

May 8, 1937

Place of Birth:

Glen Cove, Long Island, New York

Education:

B. A., Cornell University, 1958

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews