Horst Wessel: En biografi

Horst Wessel: En biografi

by Hanns Heinz Ewers

Paperback

$23.00
View All Available Formats & Editions
Choose Expedited Shipping at checkout for delivery by Wednesday, April 21

Overview

Hanns Heinz Ewers bok handlar om Horst Wessel, en av många unga tyska män som valde att kämpa mot kommunismen och för nationalsocialismen på 1920- och 1930-talet. Under denna period stod det klart att någon av parterna snart skulle ersätta den unga tyska demokratin, och de gjorde allt de kunde för att gå segrande ur striden om vilka som i förlängningen skulle styra Tyskland. Wessel anslöt sig likt många andra unga män till SA, men han skilde sig ur mängden och avancerade snabbt. Snart blev han chef för en SA-grupp i ett av Tysklands rödaste fästen; Berlin. Trots det hårda motståndet var han ytterst framgångsrik med att rekrytera bland arbetare och kommunister, något som givetvis inte sågs med blida ögon av de politiska motståndarna.

Tiden då de här händelserna utspelades, efter första världskriget, var också en mycket våldsam tid, och sammandrabbningar mellan olika politiska läger hörde till vardagen. Skottlossningar, upplopp och gatuslagsmål var en del av den politiska vardagen, och det var många som skadades och till och med dog i striderna.

Boken är en spännande och gripande skildring av Horst Wessels öde, den unge idealisten som tillslut mördades av sina politiska motståndare, och kom att bli en av nationalsocialisternas främsta martyrer.

Denna tredje svenska utgåva är dessutom utökad med relevant bildmaterial.

Product Details

ISBN-13: 9789187339813
Publisher: Logik Forlag
Publication date: 11/25/2017
Pages: 288
Product dimensions: 5.50(w) x 8.50(h) x 0.65(d)

About the Author

Hanns Heinz Ewers (1871-1943) föddes i Düsseldorf och är mest känd för sitt författande av skräcklitteratur. Flera av Hanns Heinz Ewers böcker filmatiserades under hans livstid, så även denna bok om Horst Wessel. Under första världskriget var Ewers tysk agent i USA och han blev välkänd för sina spektakulära resor och upplevelser. Under sin studietid i Tyskland hade Ewers varit medlem i samma studentkår som Horst Wessel senare skulle bli medlem i, och Ewers kom under början av 1930-talet också att engagera sig i NSDAP. Detta engagemang föranledde att hans böcker inte längre fick någon uppmärksamhet efter andra världskriget, men under senare år har Ewers återupptäckts och flera av hans verk har getts ut på bland annat svenska.

Customer Reviews