Het Boek der Dromen: De Duivelsprinsen, Boek 5

Het Boek der Dromen: De Duivelsprinsen, Boek 5

Paperback

$14.99
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Wednesday, September 25

Overview

Op het kantoor van Cosmopolis in Pontefract op Aloysius, vindt Kirth Gersen een ingezonden foto van tien onbekenden aan een banket. Iemand heeft erboven geschreven: 'H.A. Treesong is hier'. Treesong is de laatste van de Duivelsprinsen, vijf bijna legendarische meestercriminelen waarop Gersen zich wil wreken voor de overval op Fraaibergen lang geleden. Gersen moet zien te achterhalen waar de foto gemaakt is. En bovenal: wie van de mannen op de foto is de mysterieuze Howard Alan Treesong? Gebruikmakend van zijn dekmantel van 'speciaal redacteur' Henry Lucas, schrijft Gersen een prijsvraag uit die door de hele Oikoumene wordt verspreid: de eerste deelnemer die de tien mannen en vrouwen op de foto correct identificeert, wint een aanzienlijk geldbedrag. De wedstrijd loopt aardig in de kijker en lokt de nodige reacties uit. Niet het minst die van de Duivelsprins zelf. Maar daarop heeft Gersen gerekend... Het Boek der Dromen is het vijfde en laatste boek van de Duivels­prinsen reeks, waarin Kirth Gersen een voor een met zijn aarts­vijanden afrekent.

Het Boek der Dromen is deel 42 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: David Russell. Deze vertaling van Jaime Martijn verscheen eerder bij Meulenhoff, Amsterdam 1981. De tekst van de Spatterlight editie is op diverse punten gecorrigeerd en aangepast aan de hedendaagse spelling.

Product Details

ISBN-13: 9781619472723
Publisher: Spatterlight Press
Publication date: 02/12/2018
Pages: 266
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.60(d)

About the Author

California native Jack Vance (1916-2013) was one of the greats of science fiction. He was the author of dozens of sci-fi books and fantasy novels, including the popular Lyonesse and Dying Earth series and the Hugo and Nebula Award-winning book The Last Castle. In 1997, he was honored as a Grand Master by the Science Fiction Writers of America. He died in Oakland, California.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews