Galambok alagutja

Galambok alagutja

by John le Carré

NOOK Book(eBook)

$8.60

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

John ?le Carré mindig a legidoszerubb politikai kérdéseket feszegette a regényeiben, legyen szó a brit hírszerzésnél töltött szolgálatáról a hidegháború idején, az új világrend kialakulásáról a kilencvenes években, vagy az írói karrierjének késoi csúcspontjáról, amikor Hollywood sorra filmesítette meg a muveit.

Ebben az életrajzi könyvben olyan eseményeket mutat be, amelyeknek részese volt, azzal a morális kétértelmuséggel, ami a regényeit is áthatja. Többek közt olvashatunk egy bejrúti szálloda papagájáról, ami a gépfegyverropogást és Beethoven V. szimfóniáját tökéletesen utánozza; a temetetlen holtak ruandai múzeumáról, ahol a szerzo az országban lezajlott vérengzés után járt; 1982 szilveszterérol, amit együtt ünnepelt Jasszer Arafattal és parancsnoki karának tagjaival; egy német terrorista novel létrejött találkozójáról a Negev-sivatag börtönében; a Nobel-díjas Andrej Szaharovról, a nagy atomfizikusról, szovjet ellenzékirol; két korábbi KGB-fonökkel folytatott beszélgetésérol. De olvashatunk arról is, hogyan készült Alec Guinness George Smiley szerepére, amit a Suszter, szabó, baka, kém és a Csapda címu regényekbol a BBC által készített legendás tévéfilmekben játszott, vagy arról a noi segélyszervezeti munkásról, akirol a szerzo az Elszánt diplomata fohosét mintázta.

John le Carré mindegyik történetet izgalmasan és friss humorral meséli el, miközben arra késztet minket, hogy gondoljuk át újra a jól ismertnek hitt eseményeket és embereket. A Galambok alagútja bepillantást enged az író több mint hat évtizedes útjába, amelynek során mindig azt az emberi szikrát kereste, amely annyira élové teszi minden regényalakját.

Product Details

BN ID: 2940157193874
Publisher: Agave
Publication date: 05/05/2017
Sold by: Barnes & Noble
Format: NOOK Book
Pages: 336
File size: 1 MB

About the Author

John le Carré, the pen name for David John Moore Cornwell, is a British author whose espionage novels set the standard for the genre. During the 1950s and '60s, he worked for the Security Service and the Secret Intelligence Service, and began writing novels under a pen name. His third book, The Spy Who Came in from the Cold (1963), became an international bestseller. Following the success of this novel, he left MI6 to become a full-time author. Many of his novels have been adapted for film.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews