El viatge de Companys

El viatge de Companys

by Toni Tortajada, Eloi Vila

NOOK Book(eBook)

$8.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Overview

Lluís Companys va morir afusellat el 15 d'octubre de 1940. I d'aquesta manera es va convertir en un màrtir. Si no l'haguessin afusellat, què n'hauria quedat de la seva vida? Quina visió tindríem sobre la seva obra política?

La de Lluís Companys és una de les biografies més complexes, contradictòries i apassionants de la primera meitat del segle XX. Aquest llibre ressegueix la seva vida política: des del jove estudiant republicà i antisistema fins a l'advocat laboralista que tantes vegades va compartir presó amb els seus amics anarcosindicalistes; des del fundador de la Unió de Rabassaires fins el polític audaç que va contribuir a unificar les forces d'esquerra, republicanes i catalanistes i que en un gest d'audàcia va proclamar la República des del balcó de l'Ajuntament de Barcelona; des de l'hàbil negociador del primer estatut català fins l'home de govern; i, finalment, el president de la Generalitat que enmig de la pitjor tempesta de la història de Catalunya va saber salvar la institució i mantenir la dignitat del país fins la mort.

El viatge de Companys segueix el fil de les històries que els guionistes de Joan Gallifa, Antoni Tortajada i Eloi Vila van aconseguir per a la sèrie documental de TV3. Però hi aporta noves informacions i reflexions sobre les llums i les ombres d'un personatge fascinant.

Product Details

ISBN-13: 9788416430024
Publisher: Penguin Random House Grupo Editorial España
Publication date: 09/10/2015
Sold by: PENGUIN RANDOM HOUSE GRUPO EDITORIAL
Format: NOOK Book
Pages: 176
File size: 767 KB

About the Author

Antoni Tortajada (Sabadell, 1960) és periodista, guionista i presentador de televisió. Va aprendre l'ofici de periodista treballant als Serveis Informatius de TV3, com a reporter i com a corresponsal al País Basc, a Madrid i a París. Després, es va incorporar a l'Àrea de Nous Formats de la cadena catalana fent els guions de sèries documentals, com ara Vides privades i Explica'ns la teva vida, i fent la direcció executiva de sèries com La rentadora, Efecte Mirall, Els 80, Material sensible i Taller.doc. També va dirigir el magazín cultural Ànima. Va ser membre del jurat de selecció de la Conferència Internacional de Televisions Públiques, INPUT, i del Grup de Programes Multiculturals de la Unió Europea de Radiodifusió. També ha ensenyat televisió a la Universitat Pompeu Fabra. I és membre fundador de Produccions Artístiques La Mirada Encantada, PALME.

Des de fa uns quants anys, el seu soci professional ésJoan Gallifa. Amb ell ha dirigit, escrit i presentat sèries com ara Històries de Catalunya i Fotografies. El seu últim projecte és la sèrie històrica documental 300 que s'ha convertit en el llibre d'èxit 300. La història continua (Rosa dels Vents, 2014)


Eloi Vila Escarré (Sant Esteve de Palautordera, 1972) Periodista, guionista i escriptor.

Com a guionista de televisió ha participat en programes com El Convidat (TV3), This is Opera (producció internacional), 300 (TV3), el documental ETA a la ciutat dels Sants (TV3) i Sota Terra (TV3). Anteriorment, havia estat cap d'esports d'El 9 Nou i redactor de Catalunya Avui (TVE-Catalunya), Alexandria (programa literari del Canal 33) i El Club (TV3). A la ràdio, col·labora habitualment en el programa El primer toc (RAC1) i també ho havia fet a La Tribu (Catalunya Ràdio). Com a escriptor, és autor de dues novel·les -L'any del Senyor (2009) i Una paraula de més (2011)- i un recull d'històries humanes de la Guerra Civil -Cartes des del front (2012).

Customer Reviews