El camí de l'esperança

El camí de l'esperança

NOOK Book(eBook)

$4.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Overview

«El que ens proposem és denunciar el curs pervers d'una política cega que ens condueix al desastre. Enunciar una via política de salvació col·lectiva. I anunciar una nova esperança».Després de proclamar a Indigneu-vos! i Comprometeu-vos! la necessitat de fer un pas endavant si volem canviar el que no ens agrada de la nostra realitat social i política, en aquest llibre Stéphane Hessel s'alia amb un dels grans intel·lectuals europeus del segle XX, el filòsof Edgar Morin, per anar encara més enllà en la seva crida a la mobilització cívica.Hessel i Morin, dos nonagenaris que no han perdut el seu esperit combatiu que els va dur a lluitar a la Resistència, apel·len aquí a la imaginació i l'exigència ciutadanes per donar un horitzó al segle en què vivim, un futur al nostre planeta i una esperança a tots aquells a qui avui dia se'ls ha denegat.Ho fan a través de propostes concretes, com ara la creació d'un govern mundial, la revitalització de la solidaritat mitjançant la creació de Cases de la Fraternitat, el desenvolupament d'una economia plural que afavoreixi les petites i mitjanes empreses i impulsi un nou model de consum, la implementació d'una reforma laboral basada en els principis de la racionalitat i la democratització de l'ensenyament, en el qual és necessari, reclamen, que les humanitats tinguin més importància.Aquesta vegada, amb una sola veu, Hessel i Morin pregonen «una política del voler viure i reviure, que ens arrenqui de l'apatia i la resignació mortals».«Una obra amb què dos veterans resistents i "joves" autors d'èxit nonagenaris reafirmen el seu compromís i pregonen l'exigència ciutadana». Le Figaro

Product Details

ISBN-13: 9788497102193
Publisher: Grup 62
Publication date: 03/01/2012
Series: L'ANCORA
Sold by: Planeta
Format: NOOK Book
Pages: 80
File size: 260 KB

About the Author

Edgar Morin (París, 1921), filósofo y sociólogo francés, autor de la teoría del pensamiento complejo, participó en su juventud en la Resistencia a la invasión alemana. Ha desarrollado la mayor parte de su carrera profesional en el Centro Nacional de Investigaciones Científicas de Francia. Entre sus obras se cuentan Para una política de la civilización (1997), Breve historia de la barbarie en Occidente (2005), ¿Hacia dónde va el mundo? (2007), ¿Hacia el abismo? (2008) y La vía (2011), todas ellas publicadas por Paidós.
Stéphane Hessel (Berlín, 1917-París, 2013) fue un diplomático germano-francés que dio nombre al movimiento de los indignados. Creció y se formó en París, desde donde, en 1941, viajó a Londres para unirse a la Resistencia contra la invasión nazi. Tras la segunda guerra mundial participó en la redacción de la Declaración Universal de los Derechos Humanos de 1948. Fue embajador en las Naciones Unidas gracias a sus tareas como mediador de conflictos internacionales. En sus últimos años alcanzó la fama internacional a causa del presente libro, que canalizó el sentimiento popular y cuyo legado aún perdura. Entre sus obras están también ¡Comprometeos! (2011), las memorias Mi baile con el siglo (2011) y, junto al filósofo Edgar Morin, El camino de la esperanza (2012), todas ellas publicadas en Destino.

Customer Reviews