Egy tokeletes kem

Egy tokeletes kem

by John le Carré

NOOK Book(eBook)

$8.60

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Magnus Pym, a középszintu diplomata és a brit hírszerzés embere eltunt bécsi lakásából. Többen azt sejtik, hogy átállt a szovjetek oldalára, így hamarosan kíméletlen hajtóvadászat indul nemcsak a feltételezett áruló, hanem a köddé vált férj, az odaadó apa és a titkos ügynök ellen.
Hamarosan kiderül, hogy Pym élete csupa titkokból áll, amelyekrol még a hozzá legközelebb állók is csak részleteket véltek sejteni: felesége, Mary, munkatársa, Jack Brotherhood és tartótisztje, Pavel ornagy.
Miközben három földrész titkosszolgálatai keresik ot, Pym egy tengerparti szállodában veti papírra élete történetét, amelyet két alak dominált. Egyfelol apja, a zseniális és elkötelezett svindler, a másik pedig egy rejtélyes figura, akivel Svájcban hozta össze a sors.
A John le Carré mestermuvének tartott regényt, életmuvének talán legfontosabb darabját méltán tartják nemcsak a kémregények legkiválóbbjának, hanem a kortárs angol próza egyik meghatározó darabjának is.
„A második világháború óta született legjobb angol regény."
Philip Roth

Product Details

BN ID: 2940157924850
Publisher: Agave
Publication date: 11/24/2012
Sold by: Barnes & Noble
Format: NOOK Book
Pages: 572
File size: 989 KB

About the Author

John le Carré, the pen name for David John Moore Cornwell, is a British author whose espionage novels set the standard for the genre. During the 1950s and '60s, he worked for the Security Service and the Secret Intelligence Service, and began writing novels under a pen name. His third book, The Spy Who Came in from the Cold (1963), became an international bestseller. Following the success of this novel, he left MI6 to become a full-time author. Many of his novels have been adapted for film.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews