Een stad vol Chasch: Tschai, Boek 1

Een stad vol Chasch: Tschai, Boek 1

Paperback

$13.99
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Monday, October 28

Overview

Tweehonderd jaar na ontvangst van een signaal uit de richting van Carina 4269 komt de Explorator IV aan bij de oude gele ster en haar enige planeet: een grijsbruine Aarde-achtige wereld. Nauwelijks zijn verkenners Adam Reith en Paul Waunder eropuit gestuurd, of een projectiel vernietigt het moederschip. Reith en Waunder storten met hun verkennersboot neer op de planeet Tschai die lang geleden werd gekoloniseerd door drie buitenaardse rassen: de Chasch, de Dirdir, en de Wankh. De oorspronkelijke bewoners, de mysterieuze Pnume, leven ondergronds. Waunder overleeft de landing niet en voor Adam Reith, vastberaden een manier te vinden om naar de Aarde terug te keren, begint een episch avontuur over en onder het oppervlak van de waanzinnige planeet Tschai met al haar kleurrijke, bizarre, en dodelijke bewoners.
Een stad vol Chasch is het eerste boek van de Tschai-cyclus, één van de meest geliefde avonturenromans uit de hoogtijdagen van de science-fiction. Jack Vance schept er een wereld met buitenissige culturen, religies, en gebruiken zoals alleen hij dat kan.

Een stad vol Chasch is deel 34 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: David Russell. Een eerdere versie van de vertaling van Erik Zwierd verscheen bij Meulenhoff, Amsterdam 1968. De Spatterlight editie bevat een door de vertaler herziene versie van de tekst en is conform de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition.

Product Details

ISBN-13: 9781619472648
Publisher: Spatterlight Press
Publication date: 04/05/2017
Pages: 176
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.41(d)

About the Author

California native Jack Vance (1916-2013) was one of the greats of science fiction. He was the author of dozens of sci-fi books and fantasy novels, including the popular Lyonesse and Dying Earth series and the Hugo and Nebula Award-winning book The Last Castle. In 1997, he was honored as a Grand Master by the Science Fiction Writers of America. He died in Oakland, California.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews