Despre vis

Despre vis

by Sigmund Freud

NOOK Book(eBook)

$3.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Una dintre cele mai importante si in acelasi timp cele mai interesante carti ale secolului XX este Interpretarea viselor de Sigmund Freud. S-a spus despre ea ca a descifrat secretul visului. Cele aproape 800 de pagini care abunda in referinte culturale si ilustrari onirice ar putea intimida nespecialistii. Daca insa ideile esentiale si exemplele corespunzatoare ar da continut unei alte carti de proportii mult mai reduse atunci cu siguranta oricine este interesat de viata psihica ar citi-o pentru a-si putea intelege visele. Aceasta carte exista se intituleaza Despre vis si a fost scrisa pentru un public larg chiar de intemeietorul psihanalizei.

"In timpurile pe care le putem numi prestiintifice oamenii nu se simteau in incurcatura in legatura cu gasirea explicatiei unui vis. Daca si‑l aminteau dupa ce se trezeau il considerau o vestire fie milostiva fie ostila venita din partea unor forte mai inalte demonice si divine. Odata cu inflorirea tipurilor de gandire specifice stiintelor naturii toata aceasta mitologie incarcata de sens s‑a transpus in psihologie si in ziua de azi nu se mai indoieste decat o foarte mica parte dintre oamenii educati ca visul este propriul produs psihic al visatorului.

Daca noi concepem continutul visului ca pe reprezentarea unei dorinte realizate si ii explicam obscuritatea prin modificarile operate de cenzura asupra materialului refulat nu ne mai vine greu nici sa deducem functiile visului. Intr‑o stranie opozitie cu faptul ca se spune ca somnul este tulburat de catre vise noi trebuie sa recunoastem visul drept gardian al somnului.“ (Sigmund Freud)

Cuprins:

  • Freud si ocultismul (Vasile Dem. Zamfirescu)
  • Despre vis
  • Psihanaliza si telepatie
  • Vis si telepatie

Product Details

ISBN-13: 9789737075932
Publisher: Grupul Editorial Trei
Publication date: 04/09/2012
Series: Psihologia pentru toti
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
File size: 476 KB

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews