De vijf gouden banden

De vijf gouden banden

Paperback

$15.99
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Friday, October 25

Overview

Nadat Samuel Langtry bij toeval de interstellaire ruimte-aandrijving ontdekte, zwermden zijn vijf zonen uit om de melkweg te koloniseren en hun eigen imperiums te stichten op nieuwe werelden: Shaul, Badau, Loristan, Koto en Alpheratz A. Twintig generaties later bewaken de Zonen van Langtry nog steeds angstvallig het geheim van de ruimte­stuwer en is de Aarde een achtergesteld gebied geworden dat maar met mondjesmaat stuwers toegewezen krijgt en zo economisch onder de knoet gehouden wordt. Paddy Blackthorn van Skibbereen in County Cork is vastbesloten om rijkdom te verwerven en op Akhabats tunnelt hij zich een weg naar binnen in de hyperbeveiligde bunker van de Zonen om er ruimtestuwers te stelen. Maar een en ander verloopt niet volgens plan, en voor Paddy er erg in heeft wordt hij de meest gezochte en opgejaagde man uit de geschiedenis...

De vijf gouden banden is deel 3 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. Een eerdere versie van de vertaling van Ivain Rodriguez de Léon verscheen bij Meulenhoff. De tekst van de Spatterlight editie is herzien en aangepast aan de hedendaagse spelling.

Product Details

ISBN-13: 9781619472334
Publisher: Spatterlight Press
Publication date: 07/23/2018
Pages: 142
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.33(d)

About the Author

California native Jack Vance (1916-2013) was one of the greats of science fiction. He was the author of dozens of sci-fi books and fantasy novels, including the popular Lyonesse and Dying Earth series and the Hugo and Nebula Award-winning book The Last Castle. In 1997, he was honored as a Grand Master by the Science Fiction Writers of America. He died in Oakland, California.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews