De Stervende Aarde: Verhalen van de Stervende Aarde, Boek 1

De Stervende Aarde: Verhalen van de Stervende Aarde, Boek 1

Paperback

$16.99
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Wednesday, September 25

Overview

"In het westen hing de zon dicht boven de oude aarde; robijnkleurige stralenbundels, zwaar en rijk van kleur als wijn, vielen schuin langs de knoestige stammen van het oeroude woud en troffen de graszoden van de bodem; de nacht van de laatste dagen viel over het woud, een zachte, warme duisternis..."
De aarde is een decadente wereld, onkenbaar oud, onder een zwakke rode zon die ieder ogenblik in een ultieme stuiptrekking uit kan sputteren. Continenten zijn gezonken en gerezen. Een miljoen steden hebben torens opgericht en zijn tot stof vervallen. In plaats van de oude volkeren wonen er nu slechts een paar duizend vreemde zielen, terwijl temidden van de afbrokkelende ruïnes duistere schepselen rondwaren, en in het schemerlicht van betoverde wouden de laatste magiërs wedijveren om sprankels van halfvergeten magie. De aarde sterft en beleeft zijn schemering... Dit eerste boek in de reeks Verhalen van de Stervende Aarde bevat de zes oorspronkelijke kortverhalen waarmee Jack Vance in zijn unieke stijl een niet meer uit het Fantasy genre weg te denken schets neerzet van het einde der dagen.

De Stervende Aarde is deel 26 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight in het jaar van de honderdste geboortedag van de schrijver. Omslagillustratie: Konstantin Korobov.

Product Details

ISBN-13: 9781619472563
Publisher: Spatterlight Press
Publication date: 08/24/2016
Pages: 174
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.40(d)

About the Author

California native Jack Vance (1916-2013) was one of the greats of science fiction. He was the author of dozens of sci-fi books and fantasy novels, including the popular Lyonesse and Dying Earth series and the Hugo and Nebula Award-winning book The Last Castle. In 1997, he was honored as a Grand Master by the Science Fiction Writers of America. He died in Oakland, California.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews