De Fox Valley Moorden

De Fox Valley Moorden

Paperback

$17.99
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Thursday, September 19

Overview

Zestien jaar geleden werd het slaperige Californische dorpje Marblestone opgeschrikt door de brutale moord op de jonge Tissie McAllister. De sociaal onhandige Ausley Wyett houdt zijn onschuld vol, maar heeft alle schijn tegen zich en heeft geen alibi. Ausley krijgt levenslang en zit zijn straf uit in de San Quentin gevangenis. Wanneer hij voorwaardelijk vrijkomt, keert Ausley terug naar de ouderlijke ranch in Marblestone, tot ongeloof en ongenoegen van de lokale bevolking. Ongenoegen dat weldra omslaat in vijandigheid als Ausley een brief stuurt naar elk van de vijf mannen die op het proces tegen hem getuigden, met de vraag hoe ze hem denken te compenseren voor het geleden ongemak. En dan vallen er doden. Een reeks fatale ongelukken. Of lijkt dat maar zo? Plaatsvervangend sheriff Joe Bain moet de waarheid zien te achterhalen voordat Ausley gelyncht wordt door boze dorpsbewoners. En ook voor de verkiezingen waarin hij het voor het ambt van Sheriff moet opnemen tegen de gladde jonge advocaat Lee Gervase, die grootse plannen heeft om de hele regio te moderniseren. De Fox Valley Moorden is het eerste van de twee Joe Bain moordmysteries waarin Grootmeester Jack Vance ons in de hem kenmerkende stijl meeneemt naar het landelijke Californië van zijn jeugd.

De Fox Valley Moorden is deel 21 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. Deze vertaling van Karin Langeveld is de eerste Nederlandse editie van het in 1966 bij Bobbs-Merrill uitgegeven The Fox Valley Murders. De vertaling is gebaseerd op de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition.

Product Details

ISBN-13: 9781619472518
Publisher: Spatterlight Press
Publication date: 10/19/2017
Pages: 232
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.53(d)

About the Author

California native Jack Vance (1916-2013) was one of the greats of science fiction. He was the author of dozens of sci-fi books and fantasy novels, including the popular Lyonesse and Dying Earth series and the Hugo and Nebula Award-winning book The Last Castle. In 1997, he was honored as a Grand Master by the Science Fiction Writers of America. He died in Oakland, California.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews