De Anome: Durdane, Boek 1

De Anome: Durdane, Boek 1

Paperback

$16.99
Choose Expedited Shipping at checkout for guaranteed delivery by Wednesday, September 25

Overview

De afgelegen planeet Durdane is lang geleden gekoloniseerd door een allegaartje van Aardse minder­heden die besloten hun heil tussen de sterren te zoeken. De afstammelingen daarvan bevolken nu de tweeënzestig kantons van het subcontinent Shant. In Shant dwingt de gevreesde en mysterieuze Anome, de Man zonder Gezicht, gehoorzaamheid af aan de lokale wet- en ­regelgeving: iedere volwassen inwoner van Shant draagt een explosieve halsband met unieke kleurcodering. Wie zich misdraagt, raakt letterlijk het hoofd kwijt! In kanton Bastern groeit de jonge Mur op in de schaduw van de tempel van de Chilieten, een misogyne religieuze orde die er de plak voert. Volgens de plaatselijke gebruiken is Mur voorbestemd tot een leven als Zuivere Knaap alvorens zelf Chiliet te worden. Mur heeft echter andere toekomstplannen. Bovendien komen er vanuit de Hwan, het bergachtige midden van Shant, onrustbarende geruchten over moordende hordes rode barbaren, de Roguskhoi, en iedereen vraagt zich af waarom de Anome er niets aan lijkt te gaan doen...

De Anome is het eerste boek in de Durdane trilogie, en deel 43 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Konstantin Korobov. Een eerdere versie van de vertaling van Pon Ruiter verscheen bij Meulenhoff. De tekst van de Spatterlight editie is door de vertaler herzien en aangepast aan de hedendaagse spelling. Bevat 4 pagina's uitgebreide en gecorrigeerde kaarten uit de Vance Integral Edition.

Product Details

ISBN-13: 9781619472730
Publisher: Spatterlight Press
Publication date: 06/17/2018
Pages: 202
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.46(d)

About the Author

California native Jack Vance (1916-2013) was one of the greats of science fiction. He was the author of dozens of sci-fi books and fantasy novels, including the popular Lyonesse and Dying Earth series and the Hugo and Nebula Award-winning book The Last Castle. In 1997, he was honored as a Grand Master by the Science Fiction Writers of America. He died in Oakland, California.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews