A titkos zarandok

A titkos zarandok

by John le Carré

NOOK Book(eBook)

$8.85

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

A ??berlini fal leomlott, a hidegháborús idoknek vége. A szovjet kém leleplezését követoen Szolgálattá átkeresztelt Körönd vén rókája, az Oroszország Házat is megjárt, visszavonulására készülo Ned hírszerzoi pályafutásának utolsó állomásaként a sarratti Óvodát vezeti, ahol a jövo kémeit képezi ki. A kiképzés végét ünneplo vacsorára meghívja mentorát, George Smiley-t. Végso búcsújában a legendás és mindörökké kiismerhetetlen díszvendég elmereng a titkosügynöki hivatáson, s miközben Ned diákjaival együtt Smiley-t hallgatja, felidézi pályafutásának legfontosabb, hol komikus, hol tragikus, hol pedig fájdalmasan hiábavaló epizódjait, amelyek hosszú ideje kísértik a titkos világ zarándokát.

A sötétség mélyére vezeto, magányos utazása során Ned keresztül-kasul bejárja a Körönd kasztrendszerét és a hidegháborús idok titkos világát Hamburgtól, Gdanskon és Bejrúton át egészen a Távol-Keletig, újabb és újabb poklokat ismerve meg. Emlékeiben utoljára lépnek színre John le Carré Karla-trilógiájának klasszikus alakjai ? a Ned életét uraló Smiley mellett Bill Haydon, az örökös túlélo Toby Esterhase, valamint az enervált Peter Guillam ?, s egyszerre elevenedik meg a tragikus múlt, és sejlik fel a még tragikusabbnak festo jövo.

John le Carré novelláskötete nem csupán a Körönd, a hidegháború és egy titkosügynöki pálya bravúrosan megrajzolt fináléja, hanem egyúttal egy olyan életé, amelyre a hiábavalóság, a dicstelenség és a kínzó buntudat árnyéka vetül.

Product Details

BN ID: 2940157041601
Publisher: Agave
Publication date: 09/26/2016
Series: George Smiley , #8
Sold by: Barnes & Noble
Format: NOOK Book
Pages: 368
File size: 1 MB

About the Author

John le Carré, the pen name for David John Moore Cornwell, is a British author whose espionage novels set the standard for the genre. During the 1950s and '60s, he worked for the Security Service and the Secret Intelligence Service, and began writing novels under a pen name. His third book, The Spy Who Came in from the Cold (1963), became an international bestseller. Following the success of this novel, he left MI6 to become a full-time author. Many of his novels have been adapted for film.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews