A számuzetés és az ország

A számuzetés és az ország

by Albert Camus

NOOK Book(eBook)

$7.04

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Hat novella − hat történet az emberi magányról, az ember elmagányosodásáról. Hat írás a számkivetettségről. Hat különféle vágy a saját Ország után. Önmagukat elvesztő és önmagukra rátaláló emberek, akik a sivatag perzselő forróságát és csontig hatoló hidegét is megtapasztalják. A szerző csípős, játékos iróniával vezeti az olvasót a történetek változatos díszletei közé.

Albert Camus-t mélyen megérintette Algéria függetlenségi háborújának kirobbanása, gyötörte a hazájában tapasztalt megosztottság, ez ihlette novellaciklusát. A száműzetés és az ország a szerző életművének utolsó darabja, és ezzel az utolsó könyvvel indul a Jelenkor Kiadó Camus-életműsorozata.

Product Details

ISBN-13: 9789636768737
Publisher: Jelenkor Kiadó
Publication date: 10/05/2018
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
Pages: 212
File size: 780 KB

About the Author

Albert Camus (1913-1960) was an Algerian-born French author, philosopher, and journalist. He is generally considered one of the fathers of Existentialism along with Jean-Paul Sartre (though Camus is famously quoted as saying "I am not an Existentialist"). Camus is most well known for his books The Stranger and The Plague, which have become classic examples of Absurdist and Existential Literature. In 1957, he won the Nobel Prize in Literature.

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews