A Golden-ház

A Golden-ház

by Salman Rushdie

NOOK Book(eBook)

$9.45

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

A dúsgazdag Nero Golden, amikor az Egyesült Államokba emigrál, úgy gondolja, maga mögött hagyhatja a múltat. „Római” nevet vesz fel, és három fiával együtt Manhattanben kezd új életet. Hogy honnan jött, nem számít, csak az, hogy itt is az élet császára lesz.

Egyik szomszédjuk, az ifjú, filmrendezői ambíciókat dédelgető René azonnal megérzi benne a nagy sztorit: Nero alakja csupa titok – és a fiai is, mindegyik a maga különös módján, remek alakok lehetnek egy első filmben. Csak persze előbb meg kell fejtenie a titkaikat.

René csak megfigyelő akar lenni – mint egy háborús fényképész, aki nem vesz részt a csatákban –, de élete egyszer csak ezer szálon összefonódik a család történetével: a nagy pénz, a művészet, a New York-i elit világával, meg a messziről jött emberek identitáskeresésének egyre bizarrabb történetével. S amikor egy gyönyörű orosz nő is megjelenik a színen, mint Nero új felesége, az Indiából jött család életében és az ő lelkében is minden tragikusan összekavarodik.

Rushdie új regénye nemcsak egy bevándorlócsalád tragikus története, hanem Amerika elmúlt nyolc évének döbbent és döbbenetes látlelete is, elképesztően gondolatgazdag válaszkísérlet a nagy kérdésre: mi történt ezzel az országgal, hogy egyszer csak egy kegyetlenül ambiciózus, narcisztikus bohócot választott meg elnökének.

Product Details

ISBN-13: 9789634791799
Publisher: Helikon Kiadó
Publication date: 07/09/2018
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
Pages: 528
File size: 991 KB

About the Author

One of the most celebrated writers of our time, Salman Rushdie, a member of the American Academy of Arts and Letters, became the target of a fatwa, issued by the Ayatollah Ruhollah Khomeini of Iran in response to the publication of The Satanic Verses. Rushdie's many books include Midnight's Children (for which he won the Booker Prize in 1981 and, in 2008, the Best of the Booker). For several years, the author was forced into hiding. His memoir Joseph Anton is a reflection on that period.

Hometown:

New York, New York

Date of Birth:

June 19, 1947

Place of Birth:

Bombay, Maharashtra, India

Education:

M.A. in History, King's College, University of Cambridge

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews