Časnik i špijun

Časnik i špijun

by Robert Harris

NOOK Book(eBook)

$17.30

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Bila je to najozloglašenija sudska pogreška u povijesti. Pariz, 1895.: vojni časnik, Georges Picquart, gleda kako osuđenoga špijuna, Alfreda Dreyfusa, javno ponižavaju pred razuzdanom gomilom.

Dreyfusa doživotno protjeraju na Đavolji otok; Picquart je unaprijeđen u načelnika obavještajne službe koja mu je ušla u trag.

No kada Picquart otkrije da se tajne i dalje prosljeđuju Nijemcima, uvučen je u opasan labirint prijevare i korupcije koji ne prijeti samo njegovoj časti, nego i životu...

Preveo s engleskoga: Andy Jelčić 

Robert Harris autor je uspješnih romana kao što su Domovina, Enigma, Pompeji, Staljinov anđeo, Imperium, Lustrum, Duh i Indeks straha, a djela su mu prevedena na više od trideset jezika. Rođen je u Nottinghamu 1957. godine. Nakon diplome na Cambridgeu, radio je kao reporter za BBC, a 1987. postao je urednik u Observeru. Pisao je kolumne za Sunday Times i Daily Telegraph, a 2003. proglašen je britanskim kolumnistom godine. Živi kod Hungerforda u Berkshireu sa suprugom i četvero djece.

Napeto i uzbudljivo.
Guardian

Briljantno bez napora.
Mail on Sunday

Junačka i uzbudljiva priča.
Metro

Prijetnja i napetost čvrsto su isprepletene.
Sunday Times

Potpuno zaslužuje naziv remek-djela.
Daily Mail

Ne ispušta se iz ruku.
The Times


Product Details

ISBN-13: 9789532861655
Publisher: Publishdrive
Publication date: 02/01/2017
Series: Časnik i špijun
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
File size: 1 MB

About the Author

Robert Harris is an English author and former journalist. He began his publishing career in non-fiction but is best known for his works of historical fiction. His first novel an alternate history Fatherland was published in 1992 and later adapted by HBO in1994 into a movie. His second novel 1995's Enigma was also made into a film. Harris' 1998 novel Archangel was made into a miniseries for the BBC staring Daniel Craig. in 2006 he published Imperium which was the beginning of his Cicero Trilogy. He is married to Gill Hornby, sister of famous novelist Nick Hornby.

Learn more about Robert Harris on the B&N Podcast

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews